<
background

Visszatekintés 2018 – alapítószemmel

2017 közepén alapítottuk a Flow Academy-t, így számunkra 2018 több szempontból is nézve egy tartalmas év volt. Mégis miért, mi változott, mit tartunk a legfontosabbnak? Elmondjuk!

Úgy indultunk neki az évnek, hogy még csak az Alfa csoportunk volt és januárban kezdett a Béta szekció. Családiasan indult az év eleje, viszont évközben kellően megszaporodott a hallgatók száma.

Menetközben végeztünk egy bérképzést is az IT Services Hungary-nek, amikor négy hét alatt application administrator pozícióra képeztünk ki embereket. Akkor pont teltház volt a nyár derekán, hiszen egyszerre három csoport is volt nálunk. Megkapták tőlünk azt a tudást, amire akkor szükségük volt. Nagyon örültünk neki, és bár nem egy egyszerű feladat, szerencsésen meg tudtuk oldani.

Mindig szívesen vesszük az ilyen céges megkereséseket, ha van valami olyan szakmai terület, amire nekik nincs kapacitásuk, de be kéne tanítani a kollégáikat, vagy akár be is kellene toborozni embereket, akkor az ilyeneknek örömmel nekifutnánk, hiszen az eszközeink és a tudásunk megvan hozzá.

Kijelenthetjük, hogy egy küzdelmes év volt, nyilván rengeteget is fejlődtünk, ahogy telt-múlt az idő folyamatosan próbáltunk csiszolni az eszközökön és tanulni mindenből, amiből csak lehetséges.

Ami kifejezetten szép ebben, amit csinálunk, hogy egy nagyon jó csapat alakul ki a korábbi és a jelenlegi hallgatókból egyaránt. Szoktunk is csinálni Flow Alumni eseményeket, amikor elhívjuk az elballagott és jelenlegi hallgatóinkat, valamint mentorainkat is, ami nagyon jó élmény, mert egy válogatott, összekovácsolt közösséggé lettünk. Nagyon kedveljük egymást, hiszen össze is köt minket minimum egy intenzív öt hónap.

Az év során voltak szakmai programjaink, meetupok, kerekasztal beszélgetések, de mindenféle lájtosabb összejöveteleket is szervezünk. Mindig megszervezzük a csúnyapulcsis karácsonyi partit is, ami mondhatni, már hagyományosnak tekinthető. Persze az is előfordul, hogy csak beülünk valahova a jelenlegi és a régi hallgatókkal egyaránt, hogy ne csak a szakmaiságról szóljon minden.

Tapasztaltabbak vagyunk az előző évhez képest, ha azt nézzük, hogy honnan indultunk és hova jutottunk, nagyon sok mindent megtanultunk a saját bőrünkön, lettek új partnereink, végignézhettük, ahogy elhelyezkednek a diákjaink, akiknek ez mind nagy karrierváltás volt, és jó volt látni, ahogy kiteljesedhetnek a szakmájukban.

Mikor egy csoport végez, megrendezzük a bankettjüket, ami különösen jelentős a hallgatók számára, hiszen ott meg kell írniuk egy programot, majd annak demóját bemutatni előttünk és a partnereink előtt is.

Mi pedig még mindig tele vagyunk tervekkel!

Nemrég néztük össze a terv-tény megvalósulást, valamint megterveztük a következő évet. Igazából elég sok minden megvalósult, annyi csoportot indítottunk, amennyit szerettünk volna és le is tudtuk őket sikeresen zárni, és talán ez az, amire mind a legbüszkébbek vagyunk. Természetesen a legfontosabb az, hogy a képzés után a hallgatók sikeresen el tudjanak helyezkedni az áhított területen, ami zömében szerencsére sikerült is nekik.

Bővülnek a partnereink is, próbálunk mindent testreszabni, és újabb megoldásokon törni a fejünket, hogy minél több ember be tudjon kapcsolódni. Aki szeretne IT karrierbe fogni, de bármilyen akadálya van, azon dolgozunk, hogy hogyan lehetne ezeket áthidalni.

Ahhoz képest, ahogy 2017-ben indultunk, ha megkérdeznék, hogy elégedettek vagyunk-e azzal, amit elértünk 2018 végére, akkor biztos, hogy azt mondanám, hogy igen. Nagyon nagy munka volt, de a lagalapabb dolgok bejöttek, és annak kell örülni, ami van, és törni a fejünket, hogy hogyan lehet még jobban csinálni.

Sikerült egy családias élményű helyet létrehoznunk, egy igazi közösségi teret, ahol mindenki otthon érezheti magát. Ami nagyon jó dolog, hogy rengeteget tanulunk egymástól, egy szakmai közösség is vagyunk, és együtt könnyebben legyőzzük az akadályokat, hiszen itt egyfajta tudásmegosztás zajlik az oktatáson kívül is. Tényleg figyelünk egymásra, rugalmasak vagyunk, hiszen bármilyen probléma van, azt a lehető leghumánusabb módon próbáljuk megoldani.

Úgy hisszük, hogy megvalósítottuk a Flow-élményt!