background

Milyen egy Flow Junior nyílt nap?

Ahogy arról már te is értesülhettél, a Flow Academy idén is Flow Junior nyílt napot tartott saját székhelyén, amelyre számos érdeklődő érkezett az élet legkülönbözőbb területeiről. Az alábbi bejegyzésben az én személyes beszámolómat olvashatod. Megpróbálom a saját szemszögemből bemutatni ezt az eseményt, és remélhetőleg a cikk elolvasását követően képes leszel eldönteni, hogy érdemes-e meglátogatnod az Academy következő nyílt napját.

Az esemény a mentorok, illetve néhány (végzett) hallgató gyors bemutatkozásával vette kezdetét, melynek során megtudtuk, hogy ki milyen szerepet tölt be az iskola életében. A mentoroktól megtudtuk, hogy a „tudásátadás” mellett például technológiai vezetőként tevékenykednek, vannak közöttük big data, és gépi tanulással foglalkozó szakemberek, de van, aki a Flow Academy-n végzett munkája mellett egy amerikai cégnek fejleszt fizetési rendszert Szegedről. A hallgatók többek között arról beszéltek, hogy milyen pályáról tértek át a programozásra, mit áldoztak fel érte, illetve az általános véleményüket is elmondták az iskolával kapcsolatban.

Jó tudni, hogy az előbb említett három végzős hallgató közül csak az egyiknek kellett egyáltalán várnia (!) ahhoz, hogy elkezdhessen dolgozni olyan munkaterületen, melyhez a tudást a Flow Academy öt hónapos képzésén szerezte meg. A várakozási idő mindössze két hét volt az ő esetében (a hosszabb adminisztrációs folyamatoknak köszönhetően), a másik két végzett hallgató egyből kapott munkát.

A továbbiakban szó volt az alapítók, illetve a mentorok céljairól, ami dióhéjban a minőségi, hatékony, és élmények útján történő oktatást megvalósítása. Megtudhattuk azt is, hogy a képzésen miként oszlik el a munka, hogy milyen a képzés felépítése, illetve fontos információk hangzottak el még a jelentkezéssel, és a felvételizéssel kapcsolatban is.

A mentorok külön kiemelik a készségek fejlesztésének fontosságát, csak úgy, mint a megfelelő angol nyelvtudás szükségességét ehhez a pályához. A képzés alatt egyébként minden nap sor kerül angol nyelvű beszélgetésekre annak érdekében, hogy a hallgatók nyelvtudása nemhogy ne kopjon, de lehetőleg fejlődjön is az itt töltött idő alatt.

A képzés során projektmunkák elkészítésére is sor kerül, mi pedig ennek egyik példáját is megtekinthettük, ami egy igen szolid, a hallgatók által mindössze két hét leforgása alatt összehozott aknakereső játék volt.

Az egyébként is jó hangulatú, családias jellegű nyílt nap utolsó részében az érdeklődők kis csoportokban tehették fel kérdéseiket a mentorok, illetve a hallgatók irányába, akik persze készségesen válaszoltak is rájuk. A rendezvény kifejezetten informatív volt, az érdeklődők mindent megtudhattak a képzések lefolyásáról, mi pedig többek között megtudtuk azt is, hogy volt, aki középiskolás, illetve egyetemi diákként, voltak, akik közgazdászokként, illetve az egyik résztvevő óvóbácsiként mutat érdeklődést a Flow Academy képzése felé.

Összességében elmondható, hogy egy igen kellemes, ugyanakkor kifejezetten lényegre törő és hasznos néhány órát tölthettünk együtt azok között a falak között, ahol a tudásátadás is folyik nap mint nap. A látogatóknak még hosszú időn át volt alkalmuk feltenni minden olyan kérdést, ami az Academy-vel kapcsolatban felmerülhetett, ennek során szó volt például arról, hogy miért is nem helyettesíthető egy ilyen képzés az otthoni, internetes videókon, illetve leírásokon alapuló tanulással, arról, hogy pontosan miként telik el egy nap a Flow Academy képzése során, továbbá arról is, hogy bár kétségtelenül egy jó nagy adag elköteleződéssel jár ez az öt hónap, a szerzett tudás által megnyíló lehetőségek szinte egyedülállók hazánkban.

Amennyiben további részletekre vagy kíváncsi, vagy konkrét kérdések is felmerültek benned, gyere el a Flow Academy következő nyílt napjára!