background

Elindult a ötödik generáció, az Epszilon csoport!

Új év, új diákok! A napokban indult útjára a legújabb generációnk, az ötödik, vagyis az epszilon csoport. Szeretnéd tudni milyen volt az első napjuk, és mit várnak a képzéstől? Akkor tarts velem!

Alapoztunk!

Mivel a Nap is felkel valahol reggel, az új csoport bevezetését is az alapoknál kezdtük. Lezajlott a tűzvédelmi és a munkavédelmi oktatás és a házirend ismertetése is, hiszen rend a lelke mindennek, hiába lát át a zseni a káoszon. Bemutattuk nekik a közösségi teret, ahol az elkövetkezendő öt hónapjuk nagy részét fogják tölteni, vagy akár még többet is, hiszen régi tanulóink is vissza-visszajárnak. Az alapítói köszöntőben pedig summázva megkapták az új hallgatók a képzés alappilléreit.

A csapatépítés elkezdődött!

Mivel a Flow Academy minden generációjánál egy szuper csapatot kíván összekovácsolni, így természetesen nem maradhatott el az ismerkedős, játékos csapatépítős rész sem az első napból. A diákok megalkották a saját zászlójukat, amin rajta van minden, amit ettől az egésztől várnak ezek a csillogó szemű ifjoncok.

Mentorok on!

Oké, oké, de mit mondanak az újoncok?

A szünetben Farkas Anita és Varga Alexandra, a csoport hölgy tagjai – #girlpower – meséltek arról, hogy mi vitte rá őket, hogy pont programozók legyenek és pont a Flow Academy-nél.

Anita eddig telefonos ügyfélszolgálatosként dolgozott tíz teljes évig, míg rá nem jött, hogy új útra szeretne lépni. Mindig is érdekelte a programozás, viszont az egyetemen nem azt kapta, amire úgy érezte, hogy szüksége van. Mindezek után hallott rólunk, és azt csiripelték neki a madarak, hogy itt egy kifejezetten gyakorlatorientált képzés folyik, emiatt döntött úgy, hogy belevág a nagy kalandba velünk.

Alexandra pedig biológusnak tanult, akinek a barátja programozó és ő csábította át a sötét oldalra, általa kezdett el kacérkodni az informatika világával. Megpróbálkozott az online tudásszerzéssel, de úgy gondolta, hogy egy ilyen képzés, ami folyamatosan fenntartja a motivációt, sokkal hatékonyabb lehet, és nem egyedül kell elsajátítani a legfontosabb dolgokat. Ráadásul egy sokkal szélesebb körű tudást sajátíthat el a szorosabb szakmai tudáson belül is.

Egyetértettek abban, hogy a Flow Academy ereje abban van, hogy ezen az „sima” szakmai tudáson felül megtanítják a hallgatókat programozó fejjel gondolkodni, elsajátítják a leghasznosabb skilleket, és a manapság már elengedhetetlen angoltudást is igyekeznek fejleszteni.

Úgy gondolják, hogy piacképes tudáshoz jutattják őket a mentorok, akik tisztában vannak az aktualitásokkal, hiszen jelenleg is az informatika világában dolgoznak.

Céljuk, hogy profi programozók legyenek és végre igazán hasznos dolgokat alkothassanak az emberek számára!

Nos, reméljük az Epszilon csoport nagyon fogja élvezni ezt az öt hónapot és azt kapják, amit elvártak a képzéstől, hacsak nem többet! Szerintem jó buli lesz, hajrá!

Ha kedvet kaptál a Flow Academy képzéséhez, gyere el a következő nyílt napunkra, és minden kérdésedre választ kapsz. Erősítsd te is a szegedi programozók táborát! Mi nyitunk feléd!