background

Diszgráfia és programozás? Lehetséges!

Simon Dániel Zoltán 2018-ban végzett a Szegedi Tudományegyetemen geoinformatikusként és a képzés alatt ismerkedett meg a programozással.

Ezután elkezdett dolgozni, ahol drónokkal és földméréssel foglalkozott, de úgy látta, hogy ezzel az IT piac peremén helyezkedik el. Kicsit beljebb akart kerülni, nem csak a szélét kapargatni, ezért gondolta, hogy a programozás lehet az ő terepe. Nem szeretett volna még három évet azzal tölteni, hogy egy tervezői informatikus BSc-t még elvégezzen, ahhoz pedig nem érezte a tudását megfelelőnek, hogy egy mesterszakra jelentkezzen. Akkor vajon merre tovább?

Alternatívákat keresett és így talált rá a Flow Academy-re. Most itt áll a végzés előtt és úgy érzi, hogy minden perce, minden nehézsége ellenére megérte. A hónapok alatt nem csak egy IT szakmai tudással gyarapodott, és nem csak egy szakmai látásmódot kapott, hanem a kommunikációnak is egy másfajta oldalát tárta fel számára a képzés.

Nagyon örül, hogy itt lehet, hogy itt tanult, mert úgy gondolja, hogy így bekerülhet az IT vérkeringésébe, oda és úgy, ahogy mindig is szerette volna. Mivel a képzés alatt mondhatni teljeskörű ismereteket szerzett, így nem zárkózik el egyik területtől sem, ami a jövőjét illeti.

Nagyon tetszett neki az, hogy kevés diák van, hiszen így a mentoroknak sokkal több ideje vana tanulókra figyelni, mint egy nagyobb hallgatói közösségben.

„Nem kell abban a kényszerfeszültségben élni, hogy nem lehet kérdezni – na, meg nem is merek kérdezni - mert tudom, hogy a mentorok készséggel fognak felém nyitni.”

Azért vannak itt a hallgatók, hogy tanuljanak, és nem az a lényeg, hogy ők pusztán elmondjáka tanulnivalót, ami vagy megmarad vagy nem. Az anyagot ők teljes mértékben át szeretnék adni, és nem csak leadni, ami egy hatalmas különbség szerinte egy hagyományos oktatási rendszer és a Flow közö

Amit más helyen nem nagyon tapasztalt eddig, hogy „rákényszerítik” a csapatban való dolgozásra. Rögtön az elején egy projektmunkával kezdtek és így nem csak a saját kódjukat kellett értelmezni, hanem a másik emberek látásmódját, munkáját is figyelembe kellett venni. Így nem csak egy szakmai tudást kapnak, hanem egy új látásmódot is. A Flow Academy által tanult meg alkalmazkodni a többiekhez és minden erejét belevetve csapatban dolgozni.

Az érdeklődőknek azt üzeni, hogy merjenek váltani, mert nagyon sokan félnek belevágni egy ilyen nagyvolumenű projektbe, hiszen úgy általánosságban a világban nagyon sok az átverés, megtévesztés.

Azt ajánlja, hogy aki még bizonytalan, az jöjjön el egy nyílt napra, ahol húsvér emberek tanulnak, dolgoznak, hiszen ez minden kételyt elhesseget arról, hogy itt tényleg 5 hónap alatt meg lehet tanulni junior szinten programozni, amit nagyon sokan nem hisznek el. Viszont tényleg elég lehet 5 hónap ahhoz, hogy a nulláról fejlesztővé válj és el tudj helyezkedni akár itt Szegeden, akár bárhol máshol.

A Flow Academy tényleg a leginnovatívabb programozó iskola, naprakész tudással és profi mentorokkal!

Image

Ha részese lennél, tarts velünk!

A profizmus és a jó hangulat nálunk kéz a kézben jár, már csak egy dolog hiányzik, Te!