background

Hogyan válaszd ki a leginkább Neked való programozó akadémiát?

10 dolog amit feltétlenül nézz meg egy programozó képzésnél!

Ebben a cikkben tíz témakört szeretnénk körbejárni, ami úgy gondoljuk hasznos lehet Neked és segíthet a választásban. Hiszen természetes, hogy mielőtt rálépsz az ösvényre, ami elvezet a programozó karrieredhez szeretnél minél több infót megtudni arról, hogy hol is lenne érdemes elsajátítanod az elsajátítanivalót. Ehhez szeretnék most Neked hasznos tippeket adni és ezzel párhuzamosan megmutatni, hogy a Flow Academy Flow Junior képzése mitől is lesz igazán ízig vérig Flows, azaz mitől is más picit a mi képzésünk, mint a többi.

Máté kép hátulról

1. Kiválasztás Minden a jelentkezéssel és a kiválasztással kezdődik. Igen, a Flow-ban van kiválasztási folyamat. Ennek az az oka, hogy minél biztosabb lehess abban, hogyha felvételt nyersz, akkor sikeresen el is tudod végezni a képzést. Hiszen tudjuk, hogy minden szempontból milyen nagy befektetés ennek a döntésnek a meghozása – ebben szeretnénk a tőlünk telhető legnagyobb támogatást megadni. Nem arról van szó, hogy lenne bárki, aki nem alkalmas programozásra, hanem arról, hogy a mi képzési struktúránkkal, mi mit tudunk adni a jelentkezőknek ebben a nagyon intenzív 5 hónapban. Egyébként a kiválasztási folyamatból érdekes és jó hangulatú, akár személyes, akár online találkozások szoktak kikerekedni, ahol találkozhatsz a potenciális leendő csoporttársaiddal is. Szóval tiszta buli, ne aggódj, bátran vágj bele! 😊 Plusz a kiválasztási folyamatunkat is folyamatosan fejlesztjük, és egy több éve működő jó eredményeket hozó rendszerről van szó, ami alátámasztja a tapasztalatainkat is.

2. Angol Jól tudjuk, hogy ma szektor ide vagy oda az angolnak fontos szerepe van a munka világában. Nincs is ez másképp a programozásnál sem, sőt! Éppen ezért 5 hónap alatt minden nap játékos, kommunikáció centrikus angol órákon tudnak részt venni a hallgatóink. Azt egyébként tudtad, hogy egy magán angol óra átlagos díja 3.000 Ft/óra (+áfa), míg a Flow Junior 5 hónapos programozó képzésünket, ha leosztod órákra, akkor csak 1.188 Ft (+áfa)-ra jön ki?

Angol óra

3. Soft skills 1 hónapos soft skills tréning van beépítve a tematikába, amivel még hatékonyabb csapattag leszel az új munkahelyeden. Tudtad, hogy ma sok vezető és HR-es azt vallja, hogy a soft skills (emberi készségek és kompetenciák) legalább 60%-ban a hard skills (szaktudás) pedig csak 40%-ban számít az elhelyezkedésnél? Ennek alapja, hogy a cégek szívesen fejlesztik a kollégák szaktudását, de azt is nagyra értékelik, hogyha jó fej és jól ki lehet vele jönni. Mi ezt sem bízzuk a véletlenre! Maximális boost-ot adunk Neked ezen a téren is! 😉

Programozás oktatás a gyakorlatban

4. Mentorok Nálunk gyakorlott és jelenleg is az IT területen dolgozó szakemberek, azaz mentorok oktatnak, akinek a lelkesedése töretlen és szívesen válaszolnak a kérdéseidre óra után is. Arról nem is beszélve, hogyha a végzés után szakmai tanácsra lenne szükséged a mentorok szívesen segítenek Neked akkor is. Link mentorainkhoz.

5. Alumni Aki Flows volt az Flows is marad. Az Alumnis diákok nagy szeretettel járnak vissza hozzánk és mi is szívesen hívjuk és látjuk őket. Legyen szó online vagy személyes csúnya pulcsis karácsonyi buliról vagy egy társasjáték estről, de sorolhatnánk még a programokat, sok mindent csinálunk együtt. 😊

6. Diákok Tudtad? Végzett diákjaink névsorát és azt, hogy jelenleg hol, milyen pozícióban dolgoznak megtalálod honlapunkon: Link a diákjainkhoz. Szerintünk ez nagyon fontos, érdemes megnézned, hogy más programozó iskoláknál találsz-e ilyet. Ez azért is jó, mert ha ismerős arcot látsz, akkor kikérheted a véleményét is, hogy ő hogyan érezte magát a képzésen.

7. Projektek 3 gyakorlati projektet valósítasz meg az 5 hónapos képzésed során – ami munkahelyi projektekhez hasonlít, így még könnyebb lesz elkezdened a munkát programozóként. Az utolsó hónapban pedig már egy piaci és éles projekten dolgoztok, ahol rendszerint egy partnerünknek valósítottok meg egy megrendelést minden, a valódi programozói életben is jelen lévő folyamatokkal. Nagyon ritka, hogy egy programozó akadémia piaci projekt lehetőséget nyújt, ezért erre mindenképpen érdemes figyelned. Így már valós munkatapasztalatot is fel tudsz mutatni az elhelyezkedésnél.

Itt nézheted meg Ióta csapatunk 1 hónapos projektszakaszáról készült videósorozatunk:

Folyamatosan figyeljük a piacot. Ahhoz alakítjuk, hogy milyen technológiákat sajátítasz el nálunk, hogy mire van aktuálisan a legnagyobb kereslet, milyen trendek uralkodnak. Hiszen a célunk, hogy piacképes tudást kapj.

Megtanítunk tanulni – tudom ez nagyon általánosan hangzik, de mindjárt kifejtem. A mentoraink átadják azt a tudást és annak csínját-bínját is, hogy hogyan tudsz gyorsan és minél hatékonyabban új programnyelveket, technológiákat elsajátítani. Viszont erre saját magad is rá fogsz érezni, hiszen 5 hónap alatt elég gyors tempóban folyamatosan új nyelveket, technológiákat tanulsz meg és alkalmazod egy egységes rendszerben. Tehát gyakorlott kódlovas leszel, aki gyorsan tud alkalmazkodni! 😉

8. Létszám Nagy figyelmet fordítunk arra is, hogy kiscsoportos képzéseket indítsunk, hiszen a célunk, hogy minél hatékonyabban tudjuk átadni neked a tudást. Ehhez pedig jó, ha egy csoport nem túlzsúfolt.

9. Gyakorlatiasság Igen, fókusz kerül még nálunk a gyakorlatorientáltságra is. A délelőtt elsajátított elméleti tudást délután a gyakorlatok során rögzítitek. A képzés során az élményszerűség is fontos számunkra – a mentorok gyakran valós példákkal vagy vicces gondolattársításokkal segítik még színesebben rögzíteni az anyagot. 😄

Programozás oktatás a gyakorlatban

A gyakorlatorientált személyes képzés plusz pozitív értékeiben hiszünk. Viszont a Covid nem állított meg minket, hibrid oktatási rendszert vezettünk be. Ez azt jelenti, hogyha valaki otthonról szeretné követni az órát ez sem kizárt. Viszont nem felvételekről van szó, hanem élőben stream-eljük az órát. Így a hallgató ugyanúgy kapcsolatban van a hallgatótársaival, hozzá tud szólni az órához és felteheti kérdéseit a mentornak.

10. Karrier Vállszélességgel kiállunk melletted és segítünk az elhelyezkedésben:

  • Karriertanácsadás: elkészítjük együtt a legütősebb CV-d és próbainterjún is részt vehetsz nálunk.
  • A végső projektjeiteket bemutatjátok a partnereinknek. Így is be tudtok nekik mutatkozni.
  • Az általunk szervezett céglátogatások alkalmával megismerheted a partnereinket, akik egytől-egyig izgalmas fejlesztési projekteken dolgoznak. Ez a Covid alatt sem állt le természetesen, csak rendszerint online tartjuk.
  • Összekapcsolunk a partnereinkkel, ahol nyitott fejlesztői pozíciókra tudsz jelentkezni és interjúzni.

+1. Ár… és igen, tudjuk, hogy nem olcsó a képzésünk. Lehetne olcsóbb, de akkor egy olcsó képzés lenne, nem egy Flow Academy-s képzés.

Tudj meg többet rólunk? Gyere el a következő Nyílt Napunkra! Regisztráció Ha kérdésed van, keress bennünket nyugodtan bármelyik elérhetőségünkön!

Image

Ha részese lennél, tarts velünk!

A profizmus és a jó hangulat nálunk kéz a kézben jár, már csak egy dolog hiányzik, Te!