background

Rendőrből programozó? Miért ne?
Olvasd el interjúnkat Micsik Zoltánnal!

Micsik Zoltánnal beszélgettünk, aki tíz évig rendőrként dolgozott, de úgy érezte, hogy egy kis klímaváltozásra van szüksége. Szétnézett a nagyvilágban, hogy milyen lehetőségei lennének, majd az informatikán ragadt meg a tekintete.

Szerette a szakmáját, de évek óta szemezett a programozással, akkor is, amikor még a Flow nem létezett. Megörült annak, hogy végre Szegeden is van programozó iskola, így nem kell a fővárosba költöznie.

Készült arra, hogy idejöjjön, angoltanárhoz járt, de az informatikába egyedül nem szeretett volna belevágni, hiszen az internet világában nem egyszerű eligazodni és kiszűrni, mi a hasznos és aktuális tudásanyag.

A tanulásból számára kiesett egy időszak, félt is tőle, hogy emiatt hátrányból fog indulni. Az angoltanulás kicsit ráállította erre az útra, de azért kellett egy kis idő, amíg visszarázódott az intenzívebb felkészülésbe. Úgy gondolja, hogy azért sikerült felvennie a fonalat az öt hónap alatt.

Nem titkolja, hogy elég megterhelő maga a képzés, főleg a véghajrá, hiszen a napi 8 órán túl otthoni gyakorlásra is szükség van. Ellenben minden itt dolgozó nagyon segítőkész, minden kérdésre készséggel válaszolnak.

Mindenféleképpen naprakész tudást kapott, persze, nem teljeskörű, hiszen nem lehet mindent tudni. De hát ez melyik szakmára nem igaz? Úgy érzi, megvan az az alaptudása, amivel el tud helyezkedni majd a munkaerőpiacon, amit a Flow Academy-nek köszönhet.

Nagyon szuper szerinte a légkör, mind a csoport, mind a mentorok terén. Kifejezetten tetszett neki, hogy az összes mentor jelenleg is dolgozik, nem főállású tanárok, tehát valós, alkalmazott tudást tudnak a tanulóknak átadni. A másik dolog, ami megfogta a Flow rendszerében, az az erős kiválasztás, hogy ők nem a mennyiségre, hanem a minőségre hajtanak. Azt szeretnék, ha valaki innen kikerül a munkaerőpiacra, az valóban megtalálja a helyét a programozás, fejlesztés világában, és a munkáltatók is elégedettek legyenek velük.

„Minden dolog, amit ígértek, az meg is valósult.”

Amik elhangoztak a nyílt napokon, az mind nagyon szép és jó volt, de maradtak benne kétségek, hogy ezek mennyire igazak, mivel nem volt akkor még túl sok végzett diákjuk. Azt tudja mondani ő is, hogy aki még gondolkodik, az bátran jöjjön el egy nyílt napra. A vendégek minden kérdésre választ kapnak, körítés és szépítés nélkül.

Micsik Zoltán példájából is láthatjuk, hogy programozni tanulni a nulláról is lehet, bármilyen távoli szakma is áll mögötted. Ha kicsit is érdeklődsz, érdemes megpróbálni, hogy tényleg ez lenne-e az álomszakmád.

Merj belevágni!

;
Image

Ha részese lennél, tarts velünk!

A profizmus és a jó hangulat nálunk kéz a kézben jár, már csak egy dolog hiányzik, Te!