background

Azt hiszem a Karácsonyt tényleg (majdnem) mindenki szereti!

Mi a Flow Academy-ben nagyon szeretjük, és év közben is szenvedélyesen emlegetjük, hogy milyen jó volt a tavalyi, illetve, hogy milyen jó lesz az idei Flow Karácsony.

Már november végén összekészítjük / beszerezzük a karácsonyfát, a hangulatért felelős fényeket, a díszeket és a kollegákkal közösen ünnepi díszbe öltöztetjük az irodát. Fénysorokat tekerünk az oszlopokra, feldíszítjük a fát, az ajtót, és nekifogunk megtervezni a nagy Csúnya Pulcsis Flow Karácsonyi Party-t (CsPKP). Erre az eseményre minden évben meghívjuk a Flow Alumni tagjait (korábbi hallgatóink), a mentorokat, az éppen aktuális hallgatókat, stábtagokat, és néhány partnerünket (tavaly a Csiha Kft-nek épp ugyanazon a napon volt a céges karácsonyi ünneplése, mint nekünk, így ők egy reggeli kakaózásra jöttek el hozzánk).

Hogy mi kell a CsPKParty-hoz? Hát többek között egy csúnya karácsonyi pulcsi. Már december elejétől mennek a forró drótok, hogy hol akciós, melyik turiban vannak a legmenőbbek, ki mit alkot otthon egy-egy random pulcsira. Ezek a pulcsik szépek. Illetve annyira csúnyák, hogy már szépek. Minden idők legszebb csúnya pulcsija a Deltix-es Gergőnek volt, aki egy karácsonyi kalendárium tematikájú pulcsit szerzett (a pulcsin ki lehetett nyitni a kis ablakokat), de az is nagyon menő volt, amikor Ákos a maga 190 centijével tetőtől talpig zöld karácsonyi manónak öltözött.

A party napján már nincs tanítás, és a stábtagok is csak a legszükségesebb munkát végzik, mint pl. a forralt bor és forró fahéjas alma előkészítése, valamint extra mennyiségű bögre szerzése (egyébként sincs kevés a Flow-ban, de ezeken a party-kon egészen sok ember meg szokott fordulni, így otthonról szoktunk még hozni egy nagy kosár bögrét.). A délelőtt még csöndes szokott lenni, vannak mentorok ill. hallgatók, akik már akkor betoppannak, és dolgozgatnak, amíg nem indul be a buli.

Vannak, akik a „Vacsora csatára” készülnek, azaz sütnek – főznek, hiszen immáron 2 alkalommal volt az est fénypontja a sütés-főzés vetélkedő, ahol 3 számban lehet pályázni: leves, főétel, desszert. A zsűri hálás feladatát a stábtagok látják el nagy-nagy örömmel.

Továbbá nagyon népszerű esemény a Mém-Bajnokság, ahol az év során keletkezett képekből, sztorikból mémekkel lehet pályázni. Nagyon tehetséges a banda, mindig gurulunk a nevetéstől, olyan jók a pályaművek. Nem is vállaljuk magunkra a zsűri szerepét, mert lehetetlen lenne jól dönteni, hanem a jelenlevők szokták megszavazni a nyertest, aki jellemzően valami nagyon értékes ajándékot nyer!

Szóval a CsúnyaPulcsis Flow Karácsonyi Party-t nagyon várjuk és nagyon szeretjük!

Idén viszont a vírus bokán rúgta a Flow-s karácsonyi hagyományainkat. Nem tehetjük meg, hogy közel 100 embert összecsődítünk a nagy napra. Így alternatív megoldásokat kellett kitalálnunk. Az iroda díszítés már megvan, a csúnya pulcsikat mindenki készenlétbe helyezi, de idén nem élőben, hanem online fogunk találkozni. Sokat most nem fogok mesélni a programokról, hiszen akkor nem lesz meglepetés a mentoroknak és a hallgatóknak, de annyit bizton állíthatok, hogy az online lehetőségekből kihozzuk a maximumot, egy csomót ötleteltünk, hogy emlékezetes legyen. Már tartottunk novemberben is online csapatépítőt mind a mentoroknak, mint a hallgatóknak, azt reméljük, hogy most már nagyon jól érezzük, hogy mi működik ebben a szokatlan formában.

Meleg szívvel tapasztaljuk, hogy sokan érdeklődnek, hogy idén is megszervezzük-e a Csúnya Pulcsis Karácsonyi Jótékonysági Futóversenyt az újszegedi Ligetben, de sajnos a vírus miatt semmilyen tömegrendezvényt nem tartunk megvalósíthatónak. Tavaly volt az első egyébként, amikor gondoltunk egy merészet, és megszerveztük életünk első futóversenyét. Nagyon becsüljük a Fatima Ház Alapítvány tevékenységét, az ő céljaikra gyűjtöttünk. Jövőre talán már nem lesz akadálya a szervezésnek…

Visszanézve a 2020-as évre azt gondoljuk, hogy ezt a kivételes időszakot is becsületesen, örömmel, szeretettel, szorgalommal és furfanggal vittük véghez, és a jövő évhez is nagy lelkesedéssel állunk.

Most elvonulunk egy kicsit töltődni, jól kialusszuk magunkat, feltöltjük magunkat töltött káposztával, bejglivel és szeretettel, hogy jövőre is itt legyünk Nektek, Veletek és építsünk egy jobb világot!

;
Image

Ha részese lennél, tarts velünk!

A profizmus és a jó hangulat nálunk kéz a kézben jár, már csak egy dolog hiányzik, Te!