background

Hogyan motiváld magad #homeoffice esetén?

Már évek óta egyre nagyobb területen hódít a home office, vagyis az otthoni munkavégzés. Sokak számára a home office jelenti a vonzerőt a programozói szakmában is. Az inkább férfiasnak mondható informatika területén egyre több nő válik programozóvá, így akár otthonról is könnyedén dolgozhatnak kisgyerek mellett. A jelenlegi krízishelyzetben, az elkövetkezendő hetekben sokan dolgoznak majd otthonról, nekik szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogyan maradjanak motiváltak és eredményesek!

A Flow Academy mentorjai és végzett hallgatói közül többen már régóta ebben a foglalkoztatási formában dolgoznak. Az ő tapasztalatai alapján összeállítottunk egy listát, ami hasznos lehet most mindenki számára a jelenlegi helyzetben.

Hogyan motiváld magad távmunka esetén? Íme néhány szuper ötlet!

  • Kelj fel időben, állíts be minden napra ébresztőt! Ha kialakítasz egy rendszerességet az új életmódodban is, nem válsz enerválttá és frusztrálttá!
  • Öltözz fel úgy, mintha bemennél dolgozni! Az, hogy követed a szokott reggeli rutinod, segít abban, hogy könnyebben összpontosíts!
  • Ha van rá lehetőséged, keress egy kijelölt dolgozósarkot/szobát, ahol könnyebben tudsz összpontosítani a munkádra!
  • Tarts szüneteket, igyál egy kávét, mozogj egy kicsit! Egy kis felfrissülés a testednek és az elmédnek is szükséges még akkor is, ha nagyon kényelmes a széked!
  • Tervezd meg a napod/heted előre, haladj a prioritások szerint! Ne hagyd magad kizökkenteni! Délelőtt és délután dolgozz, ne hagyd, hogy az éjjeli időszakra maradjon a munka!
  • Használj online projektmenedzsment és csevegő, kollaborációs szoftvereket! - ezekre adunk majd tippeket a héten!
  • Vegyél részt online meetingeken! 
  • A háztartási feladatokat 17:00 utánra időzítsd, mintha egy külsős irodában dolgoznál!
  • Este menj időben ágyba, hogy másnap is fókuszált és kipihent lehess!

+1 tipp: Kerüld a közösségi médiát az előre meghatározott munkaidődben! Nagy lehet a kísértés, hogy gyors ellenőrizzük, mi történik most ismerőseink között (főleg a jelen helyzetet tekintve), ez azonban a valóságban több kiesést jelent mint, ameddig az oldalt nézzük. Idő kell, amíg visszatérünk fejben is a munkánkhoz.

Ha megfogadod tanácsainkat, megmarad a motivációd és eredményesen, hatékonyan tudsz majd dolgozni!

Kövesd közösségi oldalainkat az újabb tippekért, hasznos információkért!

;
Image

Ha részese lennél, tarts velünk!

A profizmus és a jó hangulat nálunk kéz a kézben jár, már csak egy dolog hiányzik, Te!