background

Hibrid oktatási rendszer

Hogyan reagáltunk a járvány okozta kihívásokra?

Folyamatosan figyeltük a híreket, már amikor Ny-Európában felütötte a fejét a vírus, a Flow-ban már akkor vészhelyzeti protokollt vezettünk be, az első magyarországi megbetegedések óta pedig készültünk arra, hogy ha kell, akkor azonnal átálljunk az online képzésre. A hallgatókat és a mentorjainkat folyamatosan tájékoztattuk, így amikor március 13-án be lett jelentve a kijárási korlátozás, már a következő héten mindenki otthon maradt, viszont a képzés tudott folytatódni.

Nem okozott problémát az online oktatás?

Nem állítom, hogy maradéktalanul boldog volt mindenki ezzel a helyzettel. Természetesen voltak előnyei is (nem kellett utazni, mindenki az otthon biztonságában maradhatott), ugyanakkor voltak nehézségek is (a hallgatóknak nem lehetett könnyű ugyanabban a légtérben tanulni, mint ahol élnek, a mentoroknak pedig a kamerához beszélni, miközben pont azt szeretik a legjobban az oktatásban, hogy közösségben lehetnek). Ettől függetlenül a lehetőségekhez képest a legtöbbet igyekeztünk kihozni, még tesztet is írtak home office-ból a hallgatók, és az oktatás mellett a Flow Junioros hallgatóknak még személyes mentorálást is adtunk, hogy csökkentsük a bezártsággal, a bizonytalansággal járó mentális nyomást.

Most, hogy a járvány elmúlt, de a járványveszély fennmaradt, lesz -e változás az oktatásban?

A hallgatók nagy része nagyon szeretett volna már beülni a Flow oktatótérbe. Folyamatosan kaptuk a kérdést, hogy mikor jöhetnek már vissza. Ezt a kérésüket most, hogy a kijárási korlátozáson enyhítettek, úgy éreztük, hogy meg tudjuk valósítani, nagyon szigorú biztonsági protokollal. Vannak olyan hallgatóink, akik pedig kifejezetten nem szeretnének bejönni, lévén, hogy a járványveszély nem múlt el. Ehhez hasonlóan vannak mentorjaink, akik már alig várták, hogy személyesen taníthassanak a Flow-ban, vannak, akik pedig kérték, hogy hagy maradjanak otthon. Mindezeket figyelembe véve arra jutottunk, hogy áttérünk a HIBRID oktatási formára.Technikailag meg tudjuk oldani, hogy mindenki mindenhonnan mindent lásson, illetve halljon. Nem úgy tűnik, hogy a járvány veszélye egy s hamar el fog múlni, és egyébként is miért ne dönthetne úgy egy hallgató vagy egy mentor, hogy másnap inkább otthon maradna (pl. jön a kéményseprő, vacakol a gyomra, vagy csak úgy nincs kedve kimozdulni). Szerencsére a technológiai fejlettség mindezt lehetővé teszi. El is határoztuk a kollegáimmal, hogy ezentúl nem is hirdetünk meg külön online, illetve élő képzést, hanem csak képzést. Minden résztvevő eldöntheti, hogy be szeretne járni, vagy sem.

Ha még csak kacérkodsz a programozással, jelentkezz a 3 napos, ingyenes Flow Start képzésünkre vagy a 98 órás Programozási Alapismeretek kurzusunkra!

Ha már rendelkezel programozási alapismeretekkel, akkor a július 24-én induló, 76 órás Webtechnológiák Alapjai neked való!

;
Image

Ha részese lennél, tarts velünk!

A profizmus és a jó hangulat nálunk kéz a kézben jár, már csak egy dolog hiányzik, Te!