background

Pályaváltók figyelem, közgazdászból programozó!
Olvasd el interjúnkat Savanya Brigittával!

Váltani vagy maradni? Sokak életében felvetődik a kérdés, és sokan nem is merik megugrani. Legújabb cikkünkben exhallgatónk mesélt a pályaváltásáról és a Flow-élményéről.

Brigitta közgazdászként dolgozott, de egy idő után úgy érezte, hogy ez a munka már nem jelent neki kihívást, és mással szeretne foglalkozni. Ekkor jött a párja sugallata, aki által rátalált az informatika világára.

Elkezdett online kurzusokat és pesti képzéseket nézni, de ezek nem elégítették ki tudásvágyát. Szerencsére nem ért rossz véget a mese, hiszen rátalált a Flow Academy-re és megörült, hogy Szegeden is van ilyen jellegű programozó iskola.

Úgy vágott bele az új kalandba, hogy ez lesz élete legnagyobb befektetése vagy legnagyobb bukása. Szerencsésen végződött a történet, hiszen úgy nyilatkozott, hogy az előbbi teljesült, és ez lett a lehető legjobb döntése, amit hozhatott.

Egyszerű volt? Nem!

Nem volt egy sétagalopp, de tudta, hogy egy intenzív 5 hónap elé áll, hiszen ez egy gyakorlatorientált képzés, ahol teljes munkaidőben tanulnak a diákok programozást.

De hogyan?

A mentorok segítségével, akik a nulláról vezetik be a diákokat az informatika titoktengerébe. A tananyag rugalmas, illik a hallgatók összetételéhez és kívánalmaihoz, és a mentorok mindenben segítséget nyújtottak és tényleg figyeltek a csapatra és a csapat igényeire. Amit különösen jónak talált, hogy itt nincs meg az a tipikus alá- fölérendeltségi viszony, amit eddig tapasztalhatott.

„Kimondottan támogató a környezet. Ha elakadtunk bármikor segítettek.”

Vajon mire emlékszik vissza szívesen?

Arra, hogy ide mindig jóérzéssel jött be, sőt a mai napig szívesen jár vissza a Flow Academy-hez. Ide senki nem gyomorgörccsel jön be és mindenki szeret visszatérni néhanapján!

Vajon mi ragadta meg még ebből az 5 hónapból a tudáson kívül? Az, hogy megtanult önállóan és csapatban is dolgozni. Folyamatosan figyelni kellett egymásra már az első naptól fogva, és nagyon örül, hogy végig sikerült együttműködnie a többiekkel.

Az sem mellékes, hogy ahogy kikerült a munkaerőpiacra, úgy érezte, hogy fel van vértezve azzal a tudással, amivel bárhol megállja a helyét! Jelenleg túl van pár interjún és a visszajelzéseket várja, de abszolút pozitív élményei vannak ezekkel kapcsolatban. Mi pedig szorítunk neki, hogy megtalálja álmai állását!

Az első héten, amikor idekerült az előző csapattól, azt a tanácsot kapta, hogy semmi esetre se essen kétségbe az elején. Kétségbeesés? Ugyan! Nos, tény, hogy egyből belecsaptak a lecsóba, de hát nem nyaralni jött ide, úgyhogy nem is bánta.

Egy biztos, úgy érzi, hogy mindenképpen megérte végig csinálni és ajánlja mindenkinek, aki érdeklődik a programozó képzések iránt!

Brigitta megtapasztalta, hogy mi is az a Flow-élmény! Ha te sem akarsz kimaradni a buliból,jelentkezz ingyenes nyílt napunkra és tudd meg, hogy ezt az utat szánta-e neked a sors!

;
Image

Ha részese lennél, tarts velünk!

A profizmus és a jó hangulat nálunk kéz a kézben jár, már csak egy dolog hiányzik, Te!